Termeni si Conditii ! 

Descarcati / vizualizati urmatoarele formulare

 • Info Cookie-uri / Protectia datelor ;
 • 1.Formular Retur Piesa ; [click aici !]
 • 2.Formularul de retur piesa veche la schimb ; [click aici !]
 • 3.Certificatul de garantie ; [click aici !]

 • 1.Termenii si conditiile , se aplica tuturor vanzarilor de bunuri de catre NORMA SRL prin intermediul magazinului virtual norma.identificarepiese.ro

  • Cumparator - firma, companie , persoana, sau alta entitate juridica ce emite o Comanda.
  • Vanzator - societatea comerciala NORMA   SRL cu sediul in Odorheiul Secuiesc Jud. Harghita , Str. Balcescu Nicolae, 2
  • Comanda - un document electronic , prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile , iar Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si sa faca plata lor.
  • Specificatii - toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda.


  2.Termeni Contractuali
  Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.
  Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia.

  3.Aceptarea, Returnarea produselor

  > Descarcati Certificatul de garantie ; [click aici !]

  Piesele care fac obiectul unei reclamatii de garantie vor fi insotite obligatoriu de urmatoarele documente:

  1. factura cu care a fost achizitionata piesa
  2. dovada montarii piesei potrivit tipului de autovehicul intr-un service:
  3. autorizat RAR (cu mentiune nr. de autorizatie RAR)
  4. al reprezentantei firmei constructoare (chitanta, bon de lucru, deviz, factura)
  5. dovada constatatoare a defectiunii (detaliata) intocmita de service-ul care a analizat cazul
  6. buletinul de incercari, expertiza tehnica, cu datele privind constatarea deficientei
  7. copii la cartea de identitate, certificatul de inmatriculare si anexa cu mentiunea valabilitatii I.T.P. a autovehiculului pe care s-a montat piesa
  8. raportul de garantie

  NOTA: Pentru autovehiculele inmatriculate in alte state se vor prezenta copii traduse ale actelor.

  • Retunarea se face la sediul NORMA SRL cu sediul in Odorheiul Secuiesc Jud. Harghita ,Str. Balcescu Nicolae, 2
  • Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client conform art. 7 din OG nr 130/2000.
  • Pentru a beneficia de returul pieselor solicităm ca acesta solicitare sa se faca in scris sau pe email: norma@sigmasoft.ro  să fie trimise în maxim 7 zile de la data primirii coletului.
  • Piesele se trimit inapoi la NORMA SRL , doar după ce ați primit acceptul în scris sau pe email in termen de maxim 3 zile.

  • Garantia nu acopera urmatoarele:

  • piese iesite din termenul de garantie
  • uzura normala a pieselor ce intra in fluxul normal de intretinere al vehiculului conform normelor producatorului
  • piesele de care uzura depinde timpul de functionare a autovehiculului.
  • utilizarea piesei pentru alte aplicatii decat cele indicate in catalogul producatorului
  • deteriorari datorate avariilor survenite in cazul unui accident de circulatie sau provocate de factori externi.
  • defectiuni cauzate de o montare necorespunzatoare, contrar normativelor producatorului
  • Nu se acepta la retur urmatoarele produse

  • Sunt excluse de la retur piesele deteriorate, cu ambalaje deteriorate, lipsa etichetă producător, inscripționate sau a pieselor care prezintă urme de montaj, sudură, vopsire, etc.
  • Sunt excluse de la retur următoarele piese originale comandate greșit de către client: piese electrice, chei, cilindrii închidere, module programate, piesele comandate special pentru autoturisme din afara spațiului european, piese de siguranță (ex: airbaguri, centuri de siguranță ), uleiuri si aditivi.
  • Dacă solicitati returul pe motivul ca  "Piesa nu se potrivește", vă rugăm sa ne atasati si o copie dupa cartea de identitate sau talonul al autoturismului  iar daca este posibil sa ne dati cat mai multe informatii despre piesa montata pe masina (poza,cod piesa etc.) care să ne permită o analiza rapida, exacta si corecta a problemei solicitate.
  • Perioada de analiză începe din momentul în care piesele si toate  cererea de retur impreuna cu piesele au ajuns la noi
  • În cazul livrărilor prin curierat a pieselor cu urme de deteriorare, analiza pieselor se face doar pe baza formularelor și a procesului verbal de constatare semnat între firma de curierat și destinatarul piesei.
  • Dacă piesa trimisă în retur este greșeala clientului, acesta va plăti taxa de transport pe curieratul dorit.
  • Dacă piesa trimisă în retur este greșeala consilierului NORMA SRL , compania va suporta cheltuielile de transport.

  Orice reclamatie de garantie se primeste in scris sau pe email si se va raspunde in termen de maxim 10 zile de la data inregistrarii. In cazul in care nu se poate constata deficienta in cadrul societatii si este necesara efectuarea unei expertize de catre firma producatoare, ne rezervam dreptul de a remedia reclamatia la data primirii rezultatului din partea producatorului.


  4.Garantii
  Toate produsele comercializate de către site-ul nostru beneficiază de condiții de garanție conform legislației în vigoare și politicilor comerciale ale producătorilor. Produsele sunt noi, în ambalajele originale și provin din surse autorizate de fiecare producător în parte. Nu se poate invoca garanția în condițiile utilizării improprii sau incorecte a produsului sau nu a fost deteriorat cu obiecte contondente.

  Garanția produselor achiziționate de pe norma.identificarepiese.ro este asigurată de către furnizorii noștri sau de către centrul de service autorizat al producătorului, dupa caz.

  Produsele ambalate corespunzător vor fi expediate împreună cu următoarele documente: certificatele de garanție aferente, manualele de utilizare furnizate după caz, de către producător sau de către importator. 
  Trebuie să ne notificați prin email norma@sigmasoft.ro sau la numarul de telefon  : 004 0744-505374 / 004 0266-210976 , absența oricăruia dintre aceste documente în termen de 48h de la recepționarea produselor, în caz contrar toate acestea considerându-se furnizate.
  Dacă produsul achiziționat se dovedeşte a fi defect în perioada garanției și aveți nevoie de ajutor, vă rugăm să contactaţi echipa noastră de Relații Clienți la Tel. : 004 0744-505374 / 004 0266-210976

  5.Obligatii Vanzator
  Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile si Serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului;


  Informatiile prezentate pe site-urile vanzatorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;

  Comunicarea cu magazinul - se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea "contact". Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta. 

  5. Vanzatorul garanteaza ca produsele comercializate pe norma.identificarepiese.ro - Magazin piese si accesorii auto nu sunt contrafacute.

  7. Politica de confidentialitate
  norma.identificarepiese.ro se angajează să nu transmită datele personale ale utilizatorilor site-ului către terți și să le folosească numai în scopul stabilirii contactului cu clienții săi, precum și în scopul informării acestora asupra aspectelor legate de funcționarea site-ului și a ofertelor acestuia. Compania va reține datele personale și le va folosi în scopul informării utilizatorilor privind situația contului de pe norma.identificarepiese.ro, privind evoluția și starea comenzilor, precum și în evaluarea produselor și serviciilor oferite. norma.identificarepiese.ro poate notifica utilizatorii privind ofertele curente prin newsletter-ul săptămânal, și poate trimite felicitări, cupoane cadou sau alte mesaje speciale.

  8. Termene si Penalitati
  In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii. Cumparatorul va avea dreptul sa revendice daune suplimentare de la Vanzator, cand este permis de lege, in cazul neindeplinirii totale sau partiale din partea vanzatorului a executarii Contractului in conformitate cu termenele stabilite. 
  In cazul in care Cumparatorul intarzie din vina sa plata marfurilor in termenul prevazut in factura emisa de Vanzator, este obligat la plata unei penalitati de 0,5% pe zi din suma datorata. 
  In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrandu-se in termen de 3 zile lucratoare. 


  8.Facturare si Plati
  Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare. 

  10.Riscuri si Responsabilitati
  a. Livrare
  Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator.

  b. Transport - Ambalare
  In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare. Vanzatorul va efectua livrare Bunurilor si Serviciile pe teritoriul Romaniei. 


  11.Transferul proprietatii
  Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferate la momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului). In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora. 

  12.Raspundere
  Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor. Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale. 

  13.Forta Majora
  Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat. 

  14.Legea aplicabila - Jurisdictia
  Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre organizator si participantii la campanie se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente. 

  15.Declinarea responsabilitatii
  Continutul site-ului (texte, descrieri ale produselor, caracteristici tehnice, imagini, simboluri) a fost alcatuit in colaborare cu reprezentantii in Romania ai marcilor prezentate pe site, astfel incat norma.identificarepiese.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate pe site in scopul comercializarii, acestea fiind corespunzatoare celor puse la dispozitia norma.identificarepiese.ro de catre reprezentantii fiecarei dintre aceste marci in parte. De asemenea, imaginile care sunt prezentate pe site sunt cu titlu informativ, produsele efectiv livrate putand diferi de acestea in ceea ce priveste culoarea, aspectul s.a. 
  norma.identificarepiese.ro nu garanteaza, de asemenea, nici disponibilitatea in stoc a produselor afisate. Valoarea maxima a obligatiilor norma.identificarepiese.ro fata de orice client in cazul nelivrarii sau al livrarii necorespunzatoare a produselor cumparate este valoarea sumelor incasate de norma.identificarepiese.ro de la respectivul client. In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, norma.identificarepiese.ro isi aloca dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta, daca livrarea nu s-a efectuat inca. 

  16.Alte prevederi
  Partile in contract vor fi considerate cantractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.